Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal Cégünkről

CégünkrőlA dán sertés tenyésztők tulajdonában lévő Dan-Farm Hungary Kft 2002 óta van jelen hazánkban, fő tevékenysége sertés tenyésztés és értékesítés, tulajdonosai évtizedek óta alkalmaznak takarékos és környezettudatos technológiákat az energia előállítás terén.
A dán tulajdonosok képviselőjének részvételével 2009-ben alakult vegyesvállalatként a hódmezővásárhelyi Altherm Kft alternatív energiaforrásokra alapozott fűtőberendezések gyártására, értékesítésére.
Morten Knudsgaard és Sarusi-Kiss József ügyvezetők együttes céljaként egy tradicionális dán szalmabálás kazángyár által kifejlesztett, közel két évtizede gyártott, és az Altherm Kft által licencbe vett nagy teljesítményű (20-800 kW) nagy bálás szalma tüzelésű kazánok gyártása és értékesítése indult el. A kazánok megfelelnek a magyarországi és az uniós környezetvédelmi előírásoknak.
A berendezések alkalmasak mezőgazdasági, ipari létesítmények, költségvetési üzemek, iskolák, óvodák fűtésére.

Gabonaszalma mellett jól eltüzelhető a kazánokban a megfelelően bálázott kukoricaszár és a repceszalma is, fejlesztés mellett alkalmasak terményszárítók gazdaságos energiaellátására is, illetve tervben van az almos trágya optimális eltüzelésére alkalmas technológia megvalósítása is.
A nagy teljesítményű kazánok tipikus vásárlói a sertés-, és baromfitelepek, egyéb állattartó telepek, üvegházak, kertészetek, de nagyobb cég központok, kis települések közösségi épületeinek fűtésére is alkalmasak.
Telepítésükhöz nem kell kazánház, a beüzemelés, bekötés gyors, egyszerű, a kazánok teljesen automatikus szabályozásúak, üzemeltetésükhöz egy átlagos állattartó telepen nem kell többletlétszám. Az egyetlen megoldandó feladat a szalma megfelelő tárolása, amihez megfelelő speciális átszellőző, de vizet át nem engedő fóliát kínálunk. Az Orosháza környékén másfél éve kifogástalanul működő két szalmatüzelésű nagy teljesítményű kazán 20-25 m Ft/év közötti gázszámla megtakarítást, és 1-2 év közötti megtérülést biztosít a megvásárlóinak, figyelembe véve a szalma tárolási és kezelési költségeit is (amit elérhető pályázati támogatással még közel felére lehet csökkenteni).
A cég kisebb teljesítményű (44-90 kW) kis kockabálás vegyes tüzelésű (szalma és fa), és 9-150 kW közötti teljesítményű, biomassza tüzelésű (termény, pellet, forgács) kazánok értékesítését is vállalja. Ezek a termékek akár családi házak, kisebb irodák, üzemek telepek tüzelőanyag oldalról rugalmas (így biztonságos) és pénztárca kímélő fűtésére kínálnak megoldásokat. A vegyes tüzelésű kazánok robosztus felépítésükkel biztosítják a kis kockabálák elégetését, de lehetővé teszik a szemét, papír, fa, fahulladék elégetését is.
A biomassza tüzelésű kazánok kis méretűek, igazodni tudnak a saját előállítású, vagy könnyen beszerezhető tüzelőanyaghoz is. Mindkét egyelőre importált kazáncsalád szintén egyszerűen, gyorsan telepíthető, teljesen automata.
Munkatársaink a helyszíni viszonyokhoz igazodva kínálnak optimalizált megoldásokat, bemutatják a magyar referenciahelyeket. A pályázatokon túl egyéb pénzügyi konstrukciókkal (lízing, bérlet) is segítséget nyújtunk megrendelőinknek.
A társaság valamennyi termékére 24 hónap jótállást biztosít, amelyet itt helyben, Magyarországon elérhető módon szolgáltat.
Az Altherm Kft. szolgáltatásai között szerepel az épületenergetikai tanácsadás és tanúsítás is, melyet tökéletesen kiegészít  társvállalkozásunk, az Alternconsult Kft. (www.alternconsult.hu) szolgáltatási  és termék köre, így nyújtva komplex megoldásokat Partnereink részére.

Sarusi-Kiss József
ügyvezető igazgató
Altherm Kft
www.altherm.hu
jozsef.sarusi-kiss@altherm.hu

Referencia film - Nagyteljesítményű szalmabálás kazán működés

Az Altherm Kft. és az Alternconsult Kft. minőségpolitikája

 
Az Altherm Kft. és az Alternconsult Kft. feladatának tekinti, hogy termékével/szolgáltatásával minden tekintetben megfeleljen ügyfelei elvárásának, céltudatos, szolgálatkész, új kihívásokra fogékony, feladatát minőségi módon ellátó szolgáltatást nyújtson az üzletviteli szaktanácsadás, pályázatírás, projektmenedzsment területén hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.
A vezetés stratégiai célja a vállalat piaci helyzetének további erősítése úgy, hogy az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti megbízható, korszerű rendszert működtessen, ezt folyamatosan fejlessze, a vállalati szolgáltatások minőségét folyamatosan javítsa, a minőség iránti elkötelezettséget növelje. Ezért a munkatársaitól, szakembereitől, alvállalkozóitól a vevői igényeknek legjobban megfelelő, minőségi munkavégzést vár el, legyen szó akár üzletviteli tanácsadásról akár pályázatírással kapcsolatos tevékenységről, gyártásról, kivitelezésről, szervizről vagy egyéb szolgáltatásról. A vállalat e követelményt a beszállítók és alvállalkozók felé is érvényesíti, tőlük hibátlan terméket és megfelelő szintű szolgáltatást vár el. A vállalkozásaink által előállított termékek, nyújtott szolgáltatásokat a mindenkori jogszabályi előírásoknak és az érdekelt feleknek megfelelően állítja elő, illetve azt a vevői igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti.
Az Altherm Kft. és az Alternconsult Kft. működésének minden szintjén biztosítja a minőségtudatosság kialakítását. A munkatársak rendszeres képzésével garantálja, hogy naprakész és magas szintű felkészültségük révén a minőség javításához aktívan hozzájáruljanak és e tevékenységben eredményesek legyenek.
 
Minőségirányítási rendszer működtetésével a vállalat
  • ügyfeleinek maximális kiszolgálást,
  • partnereinek megbízható üzleti társat,
  • tulajdonosoknak megfelelő profitot,
  • vezetőknek törekvéseik megvalósítását,
  • munkatársaknak stabil, jó megélhetést
biztosító korszerű munkahelyet kíván nyújtani.

Az Altherm Kft. és az Alternconsult Kft. folyamatai igazodnak a jogszabályi, szakmai követelményekhez, a belső előírásokhoz, szabványokhoz, szokványokhoz, érdekelt felek igényeihez. A vezetés biztosítja, hogy minden munkatárs és alvállalkozó megismerje a cég minőségpolitikáját, a minőségirányítási rendszer alapvető céljait, felépítését, működési előírásait, ugyanakkor a szükséges feltételek biztosítása mellett elvárja, hogy a munkatársak felelősen alkalmazzák azt a napi gyakorlatban a szervezet minden szintjén. 
 
Hódmezővásárhely, 2018.02.01.

……………………………
Sarusi-Molnár Andrea
ügyvezető
Altherm Kft.
……………………………
Sarusi-Kiss József
ügyvezető
Alternconsult Kft.