Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal GYakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a Lambda szonda és mire jó?!

A fa/szalma mint tüzelőanyag nem egyenletes minőségű. Folyamatosan változik nedvességtartalma és fűtőértéke, sőt gyakran nem azonos fajtákat használnak fel. Hogy a tüzelőanyag minőségét is figyelembe véve folyamatosan jó minőségű égést lehessen biztosítani, az automatikát egy lambda-szonda szolgáltatja, és így megvalósítható a kiemelkedő 90-93 %-os folyamatos hatásfok valamennyi üzemállapotban, alacsony káros anyag kibocsátás mellett. Ez a vezérlési rendszer lehetővé teszi a fűtőanyag hatékony elégetését és egyben csökkenti a tüzelőanyag fogyasztást kb. 20-15%-kal.

A kazánban csak fával és szalmabálával fűthetek?

Nem, ezeken kívül még bármilyen szilárd halmazállapotú tüzelőanyag hasznosítható.Bizonyára Önnek is okozott már problémát a háztartása körül keletkezett hulladék kezelése, amit korábban vagy eltüzelt a szabad ég alatt, vagy pedig kénytelen volt elszállíttatni. Ezek között nagyon sok olyan anyag van, melyet eltüzelhet ebben a kazánban. Tudja-e, hogy például a szőlő vagy gyümölcsfa venyige jelentős fűtőértékkel rendelkezik?

Mennyi idő után ég ki a kazán?

A kazánnak olyan a kialakítása, hogy a hővel érintkező felületek mögött mindenhol víz kering. Emiatt egyrészt nagyon jó a kazán hőfelvevő képessége, másrészt pedig a kazán kiégését is megakadályozza, mivel a felületeket a mögöttük cirkuláló víz hűti.

Nem ég le túl gyorsan a szalmabála?

Ez attól függ, mennyi levegőt engedünk be a kazánba, tehát a szalmabála eltüzelése, ugyanúgy mint a fa esetén, teljes mértékben szabályozható. Átlagosan egy szalmabála 3-4 óra alatt ég el teljesen.

Miért kedvező számomra a nagy tűztér?

Egyszeri alkalommal a nagyméretű tűztérbe több tüzelőanyagot tud elhelyezni, ezáltal ritkábban kell a kazánt tüzelő anyaggal megrakni. Nagyobb méretű tüzelőanyagokkal is tud tüzelni.

Mire jó a nagyméretű tűztér ajtó?

Ezzel az ajtóval a tűzteret teljes keresztmetszetében ki lehet nyitni, ezáltal könnyebben hozzáférhető a tűztér. Ez lehetőséget ad arra, hogy nagyobb méretű tüzelőanyagokat egészben is be tudjon helyezni a kazánba. Gondoljon csak arra, már azzal mennyit megtakaríthat munkában, időben és pénzben is, ha nem kell apróra vágni, hasogatni a fát, mert a nagyobb darabokat is el tudja tüzelni. Így egész szalmabála is behelyezhető.