Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal Szakmai hírek

Szakmai hírek

Aktuális és komplett megoldások egy kézből

Víziszárnyasok zárt tartású gyors megvalósítású, gazdaságos épületei

Kedvező hitelprogramok

Az Európai Bizottság 2017. június 30-ig a sertés- és a tejágazatban kamat-, kezességvállalásidíj- és költségmentes hitel biztosítására ad lehetőséget a tagállamoknak a kkv szektorban. Ezt Magyarországon az Agrár Széchenyi Kártya folyószámla-hitel keretében lehet megragadni. De folytatódik az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram, az MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram és az MFB TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram is. Ezekhez a szaktárca 60%-os kamattámogatást és a kezességvállalási díjtámogatást is nyújt.

Megjelent a Fiatal gazda pályázat
Az ALTHERM KFT is részt vett a Magyar-Szerb üzleti találkozón

Szorosabbra fűznék a magyar-szerb üzleti kapcsolatokat a kamarák

Jó hír! Megvannak a nyertesek: épülhetnek a trágyatárolók

"Döntött a Miniszterelnökség arról, kik kaphatnak támogatást a trágyatárolók megépítésére kiírt Vidékfejlesztési Program-os pályázaton – derül ki a tárca közleményéből."

Látótávolságban az új TOP-felhívás: 6,3 milliárd forint a helyi termelők, a helyi termékek és a helyi közétkeztetés támogatására

Elindult a „Helyi gazdaságfejlesztés” című (TOP-1.1.3-16) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. 
Ingyen hitellel segítik a tejtermelő és sertéstartó vállalkozásokat

100 százalékos kamat- és kezességi díjtámogatást vehetnek igénybe a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó kis-és középvállalkozások

Egy pályázat ami segíti a több lábon állást vagy új tevékenység indítását !

Gondolt már rá hogy tökmagolaj üzemet vagy zöldség savanyító kisüzemet valósítson meg?

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása –

Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikro vállalkozás indítása
VP6-6.2.1-16

Újra Fiatal gazda pályázat
Hamarosan újra Fiatal gazda pályázat
Amennyiben régóta tervezi, hogy csökkentené vállalkozása rezsiköltségeit, felújítaná az üzemcsarnokát, korszerűsítené fűtési rendszerét, itt az idő!

GINOP-4.1.1-8.4.4-16 – Társadalmi egyeztetésen a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása c. pályázat!

Védje meg báláit, terményeit
Hatásos védelem szalma- és szénabálák valamint gabona tárolására, apríték , cukorrépa, burgonya és siló illetve komposzt takarására
Megjelentek az állattartó telepek korszerűsítését támogató pályázati felhívások

Honlapunkon több terméket talál, amelyek a pályázat keretében beszerezhető.

Kérje ajánlatunkat, készséggel segítünk elképzelései megvalósításában.

Megjelent a sertéstartó telepek korszerűsítését támogató felhívás
A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 19 860 millió Ft.
Megjelent a baromfitartó telepek korszerűsítését támogató felhívás
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Baromfitartó telepek korszerűsítése” című (VP2-4.1.1.2-16 kódszámú) felhívás.
Megjelent a szarvasmarhatartó telepek korszerűsítését támogató felhívás
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése” című (VP2-4.1.1.3-16 kódszámú) felhívás. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 19 860 millió Ft.
Megjelent a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítését támogató felhívás
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című (VP2-4.1.1.4-16 kódszámú) Felhívás. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3 970 millió Ft.
Mégis kaphatunk ingyenpénzt lakásfelújtásra
Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. 
Figyelem! A Fiatal Gazdák Induló Támogatása 2016 hamarosan indul!
Figyelem! A Fiatal Gazdák Induló Támogatása 2016 – hamarosan indul!
 
Összegyűjtöttünk mindent, amit tudni lehet az új pályázati feltételekről. 
Január 20.-tól nyújthatók be a pályázatok
A Miniszterelnökség módosította a trágyatárolók építésére megjelent pályázat benyújtásának időszakát. 
50 milliárdos gazdaságfejlesztési program indul a Vajdaságban

50 milliárdos gazdaságfejlesztési program indul a Vajdaságban 

Decemberben indulnak a pályázatok
Még decemberben megjelenik a 32 milliárd forintos keretösszegű, technológiai fejlesztéseket támogató kiírás, amely a megújuló energiaforrások között kiemelt célként kezeli a geotermikus energia hasznosítását. Januárban várható a kertészeti gépbeszerzéseket támogató pályázat kiírása, kollektív beruházásoknál ugyancsak 1 milliárd forintos fölső plafonnal. A következő pályázaton az ültetvénytelepítéshez, a kedvezőtlen időjárási károk megelőzését célzó beruházásokhoz, az öntözőrendszerek fejlesztéséhez kérhetnek támogatást a gazdálkodók. Erre 22 milliárd forintos keret áll majd rendelkezésre. 2016 első felében pedig megjelenik az üveg- és fóliaházak létesítését segítő felhívás 30 milliárd forintos keretösszeggel. A gyógynövénytermesztők 3 milliárd forintra pályázhatnak majd az új ültetvények telepítésére és a meglévők felújítására.
Együttműködés az SZTE Mezőgazdasági Karral
Együttműködés az SZTE Mezőgazdasági Karral
 
Ez év tavaszán az Altherm Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara együttműködési megállapodást kötött, melynek a legfőbb célja az agrárképzés színvonalának javítása, a hatékonyabb tehetséggondozás megvalósítása és a gyakorlatorientált képzés hátterének biztosítása.
 
Cégünk részvételével, s a Temesvári Politehnica Egyetem vezetésével, továbbá a Resicai Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével indított Romániában kiírt “Regional and Euro-regional Partnership for the Transition to the Labour Market through Career Counselling and Internships at Potential Employers - PRACTICOR ® EURO-REGIO” című Európai Uniós kutatási projekt keretében, melynek futamideje 2 év (2015-2016) temesvári diákok látogattak el a Mezőgazdasági Karra (május 19, május 21 és május 27.
 
Cégcsoportunkat Sarusi-Kiss József ügyvezető képviselte, aki a temesvári diákoknak szakterületüknek megfelelő elméleti és gyakorlati előadásokat tartott a biomassza tüzelés és mezőgazdasági épületrendszerek komplett tartástechnológiával c. témakörökben.
 
Hitel az energiahatékonysághoz
Hitel az energiahatékonysághoz
Öt kereskedelmi bank és a Tartományi Garanciaalap közös pályázata
VaM

2015. április 30., 14:37

Goran Vasić, a Tartományi Garanciaalap igazgatója öt kereskedelmi bank képviselőjével írt alá jótállási szerződést a megújuló energiaforrásokra nyújtott hitelvonalak megnyitásáról. Az AIK Bank AD Niš, a Banca Intesa, a Komercijalna banka AD Beograd, a Credit Agricole Srbija és a ProCredit Bank járult hozzá a környezetbarát energiafelhasználást támogató pályázathoz. Az egy főre jutó maximális hitel összege 250 ezer euró.
– A Tartományi Garanciaalapnak köszönhetően az öt kereskedelmi bank 200 millió dináros hitelkeretet nyújt az energiahatékonyságot fejlesztő pályázatokhoz. Olyan vajdasági mezőgazdasági termelők és vállalkozók pályázhatnak, akik elsősorban biomassza vagy egyéb megújuló energiaforrás előállításával foglalkoznak. Kedvező hitelekről van szó, amelyeket 7 éves futamidőre és legfeljebb 5,95 százalékos kamattal kínálnak – ismertette Vasić a pályázat részleteit.
Fiatal gazda támogatás

Fiatal gazda támogatás

A Magyar Közlöny április 28 számában megjelent a 25/2015 MvM rendelet Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről.

A  támogatások részletes feltételei letölthető.

A Miniszterelnökség Vidékfejlesztési Államtitkárságának tájékoztatása szerint, a pályázati maradvány összegekből a fiatal gazdák és a kertészeti gépbeszerzések is támogatásra kerülnek.

A fiatal gazda induló támogatását az előző évekhez hasonló feltételekkel hirdetik meg, 10 milliárd forintos kerettel. Fontos - hívta fel a figyelmet az államtitkár -, hogy az unió új költségvetési ciklusában (2014-2020 között) ezek a feltételek már megváltoztak. Azok a fiatal gazdák indulhatnak a mostani pályázaton, akik például korábban nem nyújtottak be és az idén sem nyújtanak be területalapú támogatási kérelmet.
Végre megjelennek azok a pályázatok, amelyek forrást jelenthetnek akár az általunk forgalmazott termékek beszerzéséhez is:
Végre megjelennek azok a pályázatok, amelyek forrást jelenthetnek akár az általunk forgalmazott  termékek beszerzéséhez is:

Fiatal gazdák és kertészeti gépek beszerzésének támogatására írnak ki pályázatot – jelentette be Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. A pályázatok akár a napokban megjelenhetnek, a korábbi pályázatok alapján az alábbi feltételekkel (végleges feltételek a most megjelenő rendeletekben lesznek):

1. Kertészeti gépek, berendezések beszerzésére:
A korábbi pályázat (62/2013 (VII.24.) FVM rendelet) feltételei szerint mezőgazdasági gépekre lehetett maximum 50 millió forint (induló vállalkozások számára maximum 5 millió forint) támogatást igényelni 35% intenzitással.
2. Fiatal mezőgazdasági termelők indulásához:
Egyszeri tőkejuttatás, szabadon felhasználható, a gazdaság méretétől függően minimum kb. 6 millió, maximum kb. 12 millió forint (20 ezer-40 ezer euro). (A korábbi 34/2014. (IV. 4.) VM rendelet feltételei alapján.)
A pályázási szándékáról gyorsan kell dönteni, mert kevés idő áll majd rendelkezésre a beadási határidőig.


Forrás 
Két pályázat
magyarmezogazdasag.hu
Hajtun György
Nagyot nőtt a kertészet

Nagyot nőtt a kertészet

A kertészeti ágazat adta a hazai agrártermelés 16 százalékát a múlt évben, a növénytermesztésen belük pedig 27 százalékot tett ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára az Agrya konferenciáján. Feldman Zsolt elmondta, a magyar kertészeti ágazat kibocsátásának értéke tavaly mintegy 366 milliárd forint volt, ami 2010-hez képest 27 százalékos növekedés. A teljes mezőgazdasági kibocsátás értéke a múlt évben elérte a 2313 milliárd forintot. A hazai földek 4,7 százalékát használták tavaly kertészeti célokra.
Földmunkagép bérlési lehetőség
Örömmel értesítjük új és meglévő partnereinket, hogy cégcsoportunk tagja az Alternconsult Kft. szolgáltatási köre árokásó, gödörfúró funkciókkal rendelkező földmunkagép bérlésének lehetőségével bővült.
Részletek és bérlési feltételek a szolgáltatások/földmunkagép bérlés menüpontunk alatt található.

Tüzelőanyagokról, szalmatüzelésről
Egy szezon alatt visszahozta az árát a szalmatüzelés
A fűtési szezon papíron április 15-én ért véget. A gyakorlatban azonban tovább fűtünk. A tavasz ezekben a napokban hidegebb, mint kellene. A fűtéssel ki hogy tudott, úgy spórolt. Voltak, akik visszatértek a gázról a hagyományos tüzelésre. Beindult a faturizmus is.
A kkv-k nem figyelnek az energiaköltségek csökkentésére
A kis- és középméretű vállalatok és intézmények közel 800 milliárd forintot költenek áramra és gázra, de kevesen szánnak kellő figyelmet az energiaköltségekkel kapcsolatos kérdésekre.
Biomassza
Magyarországon a megújuló energiaforrások közül az egyik legnagyobb potenciállal a biomassza rendelkezik. A biomassza ma már a fosszilis energiahordozókkal szemben is versenyképes, környezetvédelmi szempontból azoknál kedvezőbb, ráadásul munkát adhatna a mezőgazdasági termelésből kiszorult területeknek is.
25. Szentlőrinci gazdanapok
25. Szentlőrinci gazdanapok

Az idei évben is Cégcsoportunk képviseltette magát a Szentlőrinci Gazdanapokon!

Tekintse meg rövid videónkat az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=7GpUPiGx0oI

Az Altherm Kft (www.altherm.hu) a piacvezető bálás és aprítékos kazánjai mellett bemutatta új fejlesztését, a gáztüzeléshez is jól alkalmazható meleg levegős istálló fűtését valamint a fűtőanyagok és egyéb termények szárazon tartására különböző takaró szöveteit.

Az Alternconsult Kft (www.alternconsult.hu) az idei kiállításon számos újdonságot mutatott be:?
  • a Swedsteel-Metecnoval közösen fejlesztett istálló- és mezőgazdasági célú (magtár, műhely) könnyűszerkezetes gyors építésű, tartós épületrendszereit,
  • a mezőgazdaságban jól alkalmazható, a Swedsteel/Metecno épületekre jól szerelhető és talajra is telepíthető Sharp-Fronius-Kioto napelemes rendszereit, és ezek finanszírozási lehetőségeit,
  • képviseleti megállapodásunk alapján először mutatjuk be a sertés tartástechnológiai cégek között a világ vezetők között számon tartott amerikai HogSlat cég teljes választékát,
  • a termálkutak kisérőgázát, szeméttelepek, szennyvíztisztítók gázait hasznosító gázmotoros villamos áram termelő rendszereit,
  • láthatják slágertermék flexibilis tűzivíz tározóinkat és a remélhetően hasonlóan sikeressé váló hígtrágyatárolóinkat is


Bármely felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére (+36-62-533-227).
Szentlőrinci gazdanapok 2018
25. Szentlőrinci Gazdanapok: 2018. augusztus 10.-augusztus 12
Ezúton meghívjuk Önt a 2018. augusztus 10. és augusztus 12. között megrendezésre kerülő 25. Szentlőrinci Gazdanapokra, ahol Cégcsoportunk is képviselteti magát.
Időpont: 2018. augusztus 10. - augusztus 12.
 
Helyszín: Szentlőrinc, Kiállítás és rendezvénycentrum
A kiállítás területi térképe:
http://bmvk-gazdanapok.hu/letoltes/2018/szentlorinci-gazdanapok-kiallitasi-centrum-alapterulet-2018.pdf

Az Altherm Kft (www.altherm.hu) a piacvezető bálás és aprítékos kazánjai mellett bemutatja új fejlesztését, a gáztüzeléshez is jól alkalmazható meleg levegős istálló fűtését valamint a fűtőanyagok és egyéb termények szárazon tartására különböző takaró szöveteit.
Az Alternconsult Kft (www.alternconsult.hu) az idei kiállításon számos újdonságot mutat be:
  • a Swedsteel-Metecnoval közösen fejlesztett istálló- és mezőgazdasági célú (magtár, műhely) könnyűszerkezetes gyors építésű, tartós épületrendszereit,
  • a mezőgazdaságban jól alkalmazható, a Swedsteel/Metecno épületekre jól szerelhető és talajra is telepíthető Sharp-Fronius-Kioto napelemes rendszereit, és ezek finanszírozási lehetőségeit,
  • képviseleti megállapodásunk alapján először mutatjuk be a sertés tartástechnológiai cégek között a világ vezetők között számon tartott amerikai HogSlat cég teljes választékát,
  • a termálkutak kisérőgázát, szeméttelepek, szennyvíztisztítók gázait hasznosító gázmotoros villamos áram termelő rendszereit,
  • láthatják slágertermék flexibilis tűzivíz tározóinkat és a remélhetően hasonlóan sikeressé váló hígtrágyatárolóinkat is.
 
A részletes programokról később.

Bármely felmerülő kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére (+36-62-533-227).
 
Mi már várjuk a kedves érdeklődőket az Alföldi Állattenyésztési Napokon

Mi már várjuk a kedves érdeklődőket az Alföldi Állattenyésztési Napokon.
Reméljük, hogy Ön is ott lesz!

 

Altherm Kft és Alternconsult Kft
Standszám: B/403

Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása c. pályázaton (VP5-4.1.6-4.2.3-17)

Tisztelt Partnerünk!

Gondolta volna, hogy a Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása c. pályázaton (VP5-4.1.6-4.2.3-17) belül a Felhívás feltételeinek megfelelő egyéni projekt esetén maximum 500 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 1 Mrd Ft vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig!?

XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra


Ezúton meghívjuk Önt a 2018. május 10-11-12. között megrendezésre kerülő XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, ahol Cégcsoportunk is képviselteti magát.

A stand sorszáma B/403.

Mégis kaphatunk ingyenpénzt lakásfelújtásra
Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. 
Mégis kaphatunk ingyenpénzt lakásfelújtásra
Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása. 
Mégis kaphatunk ingyenpénzt lakásfelújtásra
Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása.