Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal Szakmai hírek
50 milliárdos gazdaságfejlesztési program indul a Vajdaságban

50 milliárdos gazdaságfejlesztési program indul a Vajdaságban 

A keret nagy részét hitelprogram teszi ki, közel harminc milliárdos összeggel, a maradék húsz milliárd vissza nem térítendő állami támogatás.
A kormány ötven milliárdos gazdaságfejlesztési programot indít a Vajdaságban – jelentette be Magyar Levente, a külgazdasági és külügyi tárca gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Az államtitkár kifejtette, hogy a keret nagy részét hitelprogram teszi ki, közel harminc milliárdos összeggel, a maradék húsz milliárd vissza nem térítendő állami támogatás.
A program elsődleges célja, hogy a világ legjobb termőföldjeivel rendelkező Vajdaságot és az ottani gazdákat segítsék, hogy távoli piacokra is el tudják juttatni termékeiket – közölte, és további célként jelölte meg mezőgazdasági integrációs és értékesítési intézményrendszer felállítását is. A programmal a turizmust is szeretnék támogatni, ugyanis a Vajdaság kihasználatlan turisztikai potenciállal rendelkezik. Ezt szeretnék először Magyarországon, a magyar közönségnek bemutatni, majd szerte a világon – jelezte.
A célok között említette még a kis- és középvállalkozások fejlesztését, támogatását kedvezményes hitelkonstrukciókkal. Hozzátette: a programot a Vajdasági Magyar Szövetséggel közösen hajtják végre, és azt várják, megforduljon az a tendencia, hogy a vajdasági fiatalok külföldön keresik a boldogulásukat.
Bővebben itt:

http://www.agroinform.com/oklogiai_gazdalkodas/50-milliardos-gazdasagfejlesztesi-program-indul-a-vajdasagban-25313-001