Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal Szakmai hírek
Jó hír! Megvannak a nyertesek: épülhetnek a trágyatárolók

"Döntött a Miniszterelnökség arról, kik kaphatnak támogatást a trágyatárolók megépítésére kiírt Vidékfejlesztési Program-os pályázaton – derül ki a tárca közleményéből."Összesen 281 projektnek ítélt oda támogatásokat trágyatárolók megépítésére a Vidékfejlesztési Programban (VP) a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés az 5,6 milliárd forintos pályázatra. A tárca megkezdte a támogatói döntések postázását.

Döntött a Miniszterelnökség arról, kik kaphatnak támogatást a trágyatárolók megépítésére kiírt VP-s pályázaton – derül ki a tárca közleményéből. A minisztérium tájékoztatása szerint csaknem háromszoros volt a túligénylés a mintegy 5,6 milliárd forint keretösszegű felhívásra. A Miniszterelnökség döntésével végül 281 projekt részesülhet támogatásban.

A nagyszámú érdeklődés miatt a Miniszterelnökség régiótípusonként, illetve üzemméretenként a támogatás odaítéléséhez szükséges minimum pontszámot vezetett be. A nyertes pályázatok közel 90 százaléka mikro-, kisvállalkozás és családi gazdaság. Az 1 275 000 euró STÉ-t meghaladó üzemméretű gazdaságok a rendelkezésre álló keretösszeg 10 százalékában részesülnek.
A támogatás célja, hogy az állattartó telepek megfeleljenek a trágyaelhelyezéssel kapcsolatos előírásoknak. Emellett fontos célkitűzés, hogy csökkenjen az üvegházhatású gázok, illetve az ammóniakibocsátás mértéke, a felszín alatti vizek minősége pedig javuljon.

A pályázati felhívás azoknak a mezőgazdasági termelőknek nyújtott támogatási lehetőséget, akik korábban nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat. A támogatási kérelmeket benyújtó ügyfelek számára a támogatói döntések postázása megkezdődött, így napokon belül minden érintett megkapja az értesítést - közölte a Miniszterelnökség.


alternconsult.hu

További hígtrágyatárolókat találhat cégcsoportunkon belül: www.alternconsult.hu