Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal Szakmai hírek
Mégis kaphatunk ingyenpénzt lakásfelújtásra
Július elejétől várható a családi házak energiafelújítási pályázatainak térségenkénti kiírása.
Júliusban kezdődik a családi házak vissza nem térítendő energiahatékonysági támogatásainak pályáztatása – tudta meg a Népszabadság. Ezt követően egymás utáni munkanapokon az ország hét térségében lehet majd beadni a jelentkezést elektronikusan. Mint azt korábban Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár lapunknak elmondta, ezúttal a korábbiaknál összetettebb felújítások állami támogatása a cél.

Úgy tudjuk, a vissza nem térítendő támogatás aránya attól függ majd, hogy a tulajdonos hány fajta energiahatékonysági beruházásra vállal kötelezettséget. Ilyen lehet a szigetelés, a fűtésfelújítás és a megújuló energiák hasznosítása. Az átlagos támogatási arány továbbra is ötven százalék körüli lesz. Ez ugyanakkor a bevállalt beruházásoktól – azaz az energiafogyasztás-csökkenés várható mértékétől – függően felfelé és lefelé is változhat.

Forrás és folytatás:
http://nol.hu/gazdasag/megis-kaphatunk-ingyenpenzt-lakasfelujtasra-1609153