Látogatóinknak lehetősége van regisztrálni weblapunkra. Ha elfelejtette jelszavát, a jelszóemlékeztető levél küldéséhez kattintson ide.
Belépés    
Itt van Ön: Főoldal Szakmai hírek
Az ALTHERM KFT is részt vett a Magyar-Szerb üzleti találkozón

Szorosabbra fűznék a magyar-szerb üzleti kapcsolatokat a kamarák

"Jelenleg több mint négyszáz szerb-magyar vegyesvállalat működik, amelyeknek a száma remélhetőleg tovább fog növekedni – hangzott el a két ország kamarái által rendezett üzletember találkozón az Agórában. Egy mini-expot is kapcsoltak a tanácskozáshoz, amelyen mintegy huszonöt hazai és vajdasági vállalkozás mutatkozott be.

 


forrás: szeged-ma.huA magyar-szerb kamarai és üzletember-találkozót a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezte meg elsődlegesen azzal a céllal, hogy a résztvevők megismerjék a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. A magyar gazdaság kiemelt érdeke, hogy a környező országokban, így Szerbiában is növelje a hazai vállalkozások jelenlétét, nemcsak a kereskedelem, hanem a befektetések terén is – hangsúlyozta Juhász Tünde kormánymegbízott a találkozón. Hozzátette, a Dél-Alföld és a Vajdaság jelentette gazdasági térben még van potenciál, amit bizonyít az is, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedői Ház belgrádi képviselete mellett Újvidéken és Szabadkán is nyitottak egy a gazdasági együttműködéseket segítő irodákat. Mint mondta, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a magyar-szerb gazdasági kapcsolatok újabb lendületet kaphassanak, ugyanis Magyarország a kereskedőház segítségével a minisztériumok, kiemelten az agrár- és kereskedelmi tárcák képviselői, valamint a legnagyobb kereskedelmi- és üzletláncok is érdemben hozzá tudnak járulni a kétoldalú gazdasági együttműködések továbbfejlesztéséhez. A kormánymegbízott rámutatott: Szerbia uniós csatlakozási előtti időszakban jelentős gazdasági fejlődésen megy keresztül, és ebben a folyamatban helye van a sikeres magyar vállalkozásoknak. Szólt arról is, hogy a Szerbiába irányuló magyar exportban jelenleg az élelmiszeripar és az agráriumnak van kiemelt szerepe, de infrastrukturális, közlekedési, logisztikai, egészségügyi, energetikai és agrártechnológiai fejlesztésekben is van mód a magyar szakemberek és cégek szerepvállalásának erősítésére."


A cikk folytatása a Szeged-ma oldalán olvasható